Hole in One Etiquette

Hole in One Etiquette

Een Hole-in-One betekent dat een golfer in één slag de bal vanaf de afslagplaats in de hole slaat. Het is een hele eer voor een golfer om een Hole-in-One te slaan, maar er is ook een nadeel aan verbonden. De etiquette schrijft namelijk voor dat een golfer na het maken van een Hole-in-One de hele club een rondje geeft. Men kan zich hier zelfs tegen verzekeren.

Hole in One certificaat  Bols Hole-in-One club

Heeft iemand eenmaal een Hole-in-One geslagen, dan kan hij lid worden van de Bols Hole-in-One club. Hier horen een certificaat en een prijs bij.
Dit marketinginitiatief van de firma Bols registreerde sinds de oprichting in 1927 meer dan 17.000 Hole-in-One's.


In Amerika geeft ballen fabrikant Bridgestone een officieel Hole in One certificaat aan de spelers onder de voorwaarde dat de Hole in One met een Bridgestone bal geslagen is.

Kansberekening Hole in One

The Hole in One Experience zorgt ervoor dat op toernooien, bedrijfsdagen of evenementen in Nederland zelfs een auto gewonnen kan worden als er een Hole-in-One geslagen wordt. Het komt maar zelden voor en is wat dit betreft enigszins vergelijkbaar met de 9 darter bij het darten. Actuarissen hebben de kans op een Hole-in-One berekend op circa 1 tegen 12.700 voor een gemiddelde golfspeler en op circa 1 tegen 3.720 voor een Golfprofessional.

Sommige spelers maken nooit een Hole-in-One, andere regelmatig.

De aces van de Nederlanders op de European Tour:

Joost Luiten heeft 2x een Hole-in-One gemaakt. Eenmaal tijdens het Alfred Dunhill Championship - 2007 - prijs een Audi en eenmaal tijdens het Dubai World Championship in 2012.

Maarten LaFeber heeft 3x een Hole-in-One gemaakt. Eenmaal tijdens de Scandinavian Masters in 2002, eenmaal tijdens het European Open in 2006 en eenmaal tijdens het Avantha Masters in 2011, prijs een Volvo.

Robert Jan Derksen heeft 3x een Hole-in-One geslagen. Eenmaal tijdens het HongKong Open in 2005 - prijs een goudstaaf, eenmaal tijdens het Frans Open in 2008 - prijs een BMW en eenmaal tijdens het KLM Open in 2009.


Rolf Munz heeft tweemaal een Hole-in-One gemaakt in 1993. Eenmaal op de 8e hole van de Haagsche en eenmaal op de 9e hole van de Marianske Lazne Golf in Tsjechië.

De heren op deze 6 x hole in one video gaan niet voor een auto, maar de prestatie is er niet minder om.

 

 

Over The Hole in One

In het buitenland is het al een aantal jaren toegestaan om een golf evenement te ondersteunen met een Golf Challenge. Pas sinds 2012 is het in Nederland ook toegestaan en is The Hole in One in dit "gat" gesprongen.

Dat het een groot succes is, blijkt wel uit de vele aanvragen die wij het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen.

Volg The Hole in One

Blijf ook op de hoogte van alle activiteiten via onze social media kanalen. U kunt ons vinden op Facebook, Twitter, Youtube en Pinterest.

Quick contact

Meer informatie over het organiseren van een Hole in One evenement of direct boeken?

  • Adres: Regentesseweg 4
    2042 NX Zandvoort
  • Tel: 06 - 54 75 38 63
  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • K.v.k nr. 56728689
U bevindt zich hier: Home Hoe het werkt Hole in One Etiquette