Challenge

De One Million Dollar Hole in One Challenge is een challenge die sinds meer dan 17 jaar in de VS gehouden wordt en sinds 8 jaar in Europa.
Deelnemers aan de challenge winnen een selectie van golf gerelateerde gadgets zoals golfballen, pitchforks of golfpetjes als zij de golfbal op de green slaan.

Slaat de speler tijdens de Hole in One challenge echter een Hole in One, dan wint hij/zij een betaalde reis naar Las Vegas om daar opnieuw te spelen voor $ 1.000.000 aan prijzengeld bij het slaan van een Hole in One.

gene_krenz
gene_rebhan

De One Million Dollar Hole-in-one ® werd in 1990 opgericht door Gene Rebhan,  een gepensioneerde professionele American Football-speler en zijn boezem vriend en collega Gene Krenz.

MDHIO’ challenge was aanvankelijk gevestigd in Fort Lauderdale, Florida en het hoofdkantoor bleef daar 10 jaar voor de verhuizing naar de huidige locatie in Palm Harbor, Florida, de thuisbasis van enkele van ’s werelds beste golfbanen en de legendarische Jack Nicklaus en Arnold Palmer.

Het bedrijf is gestaag gegroeid sinds haar oprichting en is nu actief in 43 staten en op meer dan 900 golfbanen in de Verenigde Staten.
In 2000 breidde het bedrijf uit naar Europa en in 2001 ging de challenge van start aan de Costa del Sol, Spanje en de Algarve in Portugal.

Weten hoe je een Hole in One slaat? Bekijk de video’s,

Wat zijn de kansen op een Million Dollar Hole in One!
Hoe simpel is het om een Hole in One te slaan!

Hole in One Challenge in Nederland

Sinds 2012 is deze Challenge ook in Nederland beschikbaar en wordt deze aangeboden als de The Hole in One Experience. Deze Experience is een afgeleide van The One Million Dollar Hole in One challenge. Om de spelers het gevoel van een Pro te geven die immers tijdens hun wedstrijden op de Tour altijd een auto kunnen winnen, is gekozen voor dezelfde opzet.

Win kansen

Slaat men een Hole in One, dan wint men een auto. Slaat men de bal op de green, dan wint men een sleeve ballen. Iedere deelnemer aan de Hole in One Challenge ontvangt in ieder geval een voucher van Pin High Golftravel waarmee hij/zij kans maakt op een golfarrangement voor 2 personen naar golfbaan Crossmoor-Limburg. De speler die aan het eind van de maand het dichtst bij de pin heeft geslagen wint een golf waardebon van €100,= te besteden bij Jumbo Golfwereld.